Billiga diamantringar

Billiga diamantringar – Hitta din nya diamantring till det bästa priset

Är du på jakt efter billiga diamantringar? Då har du kommit rätt. I vår guide tittar vi till hur du kan köpa diamantringar billigt på nätet av från välkända svenska diamanthandlare. Vi börjar med en snabb och enkel sammanfattning över de billigaste diamantringarna just nu:

Denna fina 18-karats diamantring i vitguld med 55 diamanter 0,15 WSI kostar just endast 5 495 kr på Hallbergs Guld som ger dig 15% rabatt för tillfället.

Oslagbart pris hos Guldfynd just nu på denna billiga diamantring i 18-karats guld och med 21 diamanter 0,14 ct. Den kostar endast 3 499 kr med ordinariepris 6 998 kr.

Denna vackra solitärring hos Albrekts Guld kostar just nu bara 6 499 kr med 20% rabatt. Denna ring har en fantastiskt klarhet i sin diamant på 0,10 ct.

Det första som du bör tänka på när du vill köpa billiga diamantringar är att se om några av guldhandlarna har pågående rea på dessa ringar. Ibland kan du hitta superklipp på 20-30% rabatt bara genom att hålla utkik på dessa. För att göra det enkelt för dig har vi på Diamantguiden en kontinuerligt uppdaterad realista från alla de stora diamanthandlarna i Sverige. Klicka här för att se denna.

Här är ett axplock av diamanter som är billiga just nu:

Svensktillverkad diamantring i 18k vitt guld från Eva Attling med en böna täckt av diamanter i briljant 0.18 ct tw. Just nu endast 14 900 kr. Klicka här för att läsa mer…

Diamantring inspirerad av vikingarnas designtraditioner inom ringar. Ringen består av 26 st. små diamanter om totalt 0.12 ct tw/si briljant. Priset just nu för denna ring är 9 900 kr. Klicka här för att läsa mer…

Vacker solitärring med briliantslipad diamant i 18 karat guld och diamant i 0.19 ct tw/vs, just nu för endast 17 900 kr. Klicka här för att läsa mer…

Tre sätt att hitta billiga diamantringar

1. Utifrån vår erfarenhet är det alltid bäst att köpa en diamant från en välkänd svensk handlare och kanske vänta lite till just den diamanten du vill ha är på rea. Rea på diamantringar händer oftast under hösten då efterfrågan på diamanter för högtider som bröllop är minst. Om du använder tidsaspekten som ett sätta att hitta diamanter till ett bra pris så kan du skara många tusenlappar. 

2. Ett annat sätt att hitta billiga diamantringar är att köpa utomlands men detta kan innebära problem både med äktheten och klassificeringen av diamanten om inte din utländska säljare har all dokumentation som krävs. Vidare så är det lättare att fixa med försäkringen av diamanten om du har ett svenskt kvitto och värderingsbevis för din diamant. 

3. Ett tredje sätt att köpa billiga diamantringar kan vara att kolla med lokala pantbutiker. De finns en hel del personer som belånar sina diamanter hos en pantbutik men sedan inte kan betala tillbaka lånet. Då säljer pantbutiken diamanten till ett bra pris till för att få tillbaka sina pengar. 

Begagnade diamantringar

Du kan också köpa diamantringar begagnade hos juvelerare men detta är rätt sällsynt i Sverige idag då de flesta vill ha en diamant som är ny och repfri. Dock finns det vissa som gillar “vintage” och du är en sådan så kanske detta är ett alternativ.

Även fast du är riktigt sugen på en billig diamant så är det inte inte att rekommendera att köpa dessa på handelsplatser som Blocket eller Facebook Markets. Det kan vara så att diamanten är stulen och om du ens misstänker detta och fortfarande köper så kan du bli delaktig till häleri och det är inte så kul. Om du ändå väljer att köpa via dessa marknadsplatser så be alltid säljaren om en kopia på inköpskvittot så du vet var diamanten kommer ifrån.

Ett annat sätt är att ta en gammal släktdiamant och renovera upp den med en ny ring. Det finns en del juvelerare som tar på sig att göra detta men detta är rätt tidskrävande och kan kosta en del i hantverket i sig själv.

Vad är det då som gör en diamant billig? Jo det är flera saker; det kan vara vara utbud och efterfrågan som sätter priset, givetvis hur stor diamanten är och hur den har förädlats. Vidare kan detta också bero på den diamantfärg du väljer då klarare diamanter oftast har ett högre pris. Hur du än i slutändan hittar billiga diamantringar så är det oftast designen av ringen som avgör om du faktiskt köper den eller inte men visst spelar priset en viss roll.

Hitta den bästa ringstilen – billig diamantring som dyr

Det svåraste är att välja den perfekta ringstilen för dig men det är inte så svårt som det låter. Men innan du handlar, här är några värdefulla försiktighetsåtgärder och tips för att se till att du hittar en fantastisk och fantastisk ring till rätt pris.

Dessa inkluderar metallinställningarna som används för att göra ringen och materialens kvalitet. Eftersom ringarna är tillverkade av högkvalitativt utförande och material, bör par vara försiktiga när de letar efter en förlovningsring till ett rimligt pris. Du kan hitta ett brett utbud av olika typer av diamantringar på marknaden, som också innehåller en mängd olika stilar, storlekar, färger och till och med olika typer av ringar.

De bästa alternativen för diamantringar med låg kostnad inkluderar diamantringar med högkvalitativa diamanter samt de med eleganta färger och syntetiska diamanter. Om du letar efter en billig diamant som inte äventyrar utseende eller kvalitet. Rabatter på diamantförlovningsringar är också möjliga genom att sälja speciella förlovningsringar eller välja diamanter vars kvalitet är något lägre än perfekt.

Ett säkert sätt att hålla ett öga på din förlovningsring medan du respekterar din budget är att välja en mer detaljerad ringdesign. Eftersom priset på diamanter ökar exponentiellt med storleken, är mindre accentdiamanter mycket billigare än större diamanter. När diamantpriset ökar exponentiellt i storlek är diamantens mindre accenter mer överkomliga i pris jämfört med  större diamant.

Ett bra alternativ är en så kallad haloring som har en handgraverad mikropuss omgiven av bländande diamantaccenter som skapar utseendet av en större juvel i mitten. Valet av en liten, liten accentdiamant som gör att ringen ser mycket lyxig ut. Detta är ett bra tips till dig som letar efter billiga diamantringar.

Du kan också använda ädelstenar som accenter, men inte diamanter, för att minska kostnaderna genom att omsluta en förlovningsring med riktiga diamanter så att ringens totala karatvikt förblir låg. Du bör dock inte glömma ringarna på sidostenarna, eftersom de kan orsaka stora skador på din ring.

Billiga alternativ till diamantringar 

Medan diamanter är tidlösa och fantastiska finns det andra alternativ som kan vara billigare och alternativa ädelstenar kan då övervägas. Det finns ett antal ädelstenar som kan accentuera en diamant som är mindre dyr och kan likna till och med dess sällsynta diamantkusiner.

Det rekommenderas vanligtvis att leta efter vackra, välskurna diamanter, även om det innebär att karatvikten minskar. Även om du betalar mer än du borde, kan du fortfarande hitta en fantastisk diamant så länge du vet vad du ska leta efter och vad du ska undvika.

Om du vill ha ett förlovnings- eller vigselband som det här kan falska vigselringar som ser verkliga erbjudas till försäljning eller på set. Det material som är viktigt väljer först den bästa falska diamantringen och sedan smalnar resultatet ner till önskad sten och form.

Om inte, sparar du mycket pengar och kan enkelt byta ut din imiterade diamantring mot en riktig diamant senare om du vill. Om du köper en falsk ring med en diamant som du håller varje dag för resten av ditt liv är det möjligt att hitta en för mindre än 8000 kr eller ännu mindre. När du har köpt den, värma inställningen och ändra den så att den håller diamanten som du vill.

Sammansatta diamantringar är ett bra alternativ för par som letar efter en riktig diamantring som har massor av blixt och eld. Sammansatta diamantringar är tillverkade av äkta diamanter och finns i en mängd olika färger, storlekar, former och storlekar för mindre än 1 000 USD. De mindre karat av diamanter kombineras för att skapa intrycket av en större karat av diamanten i ringen

Share