diamantringar

Diamantringar – Den ultimata guiden för olika typer av diamantringar

Besöker du en välsorterad juveleraraffär för diamantringar så är deras förlovning- och vigselringsavdelning oftast indelad i två sektioner. Den större sektionen är dedikerad för solitärringar och den andra sektionen för andra förlovningsringar. Solitärsringar med diamant är ringen som de flesta tänker på när det talas om  förlovningsringar. Solitärsringen är en stilren ring med en enda diamant. Det är en klassisk diamantring som har stått sig genom tiderna och som på senare tid har konkurrerat ut släta förlovningsringar.

Men det finns många andra val när det kommer till förlovningsringar: alliansringar, enstensringar, flerstensringar och trestensringar. Inte heller är förlovningsringar med enbart diamanter ett alternativ – det är också fullt möjligt att kombinera diamanter med ädelstenar i olika färger. I Sverige är även haloringar och alliansringar väldigt populära. Tack vare det stora utbudet av online juvelerare har det idag blivit enklare att botanisera bland olika diamantringar än någonsin tidigare.

Nedan går vi igenom de vanligaste modellerna av diamanter och rekommenderar var ni kan hitta perfekta diamantringar på nätet.

Här är ett axplock av diamanter som är billiga just nu:

Svensktillverkad diamantring i 18k vitt guld från Eva Attling med en böna täckt av diamanter i briljant 0.18 ct tw. Just nu endast 14 900 kr. Klicka här för att läsa mer…

Diamantring inspirerad av vikingarnas designtraditioner inom ringar. Ringen består av 26 st. små diamanter om totalt 0.12 ct tw/si briljant. Priset just nu för denna ring är 9 900 kr. Klicka här för att läsa mer…

Vacker solitärring med briliantslipad diamant i 18 karat guld och diamant i 0.19 ct tw/vs, just nu för endast 17 900 kr. Klicka här för att läsa mer…

Solitärring – en klassik förlovningsring för kvinnor
Inom branschen är experter eniga om att solitärringen är en klassisker. Det är en stilren ring med en sten, och kallas därför också för enstensring. Den stilrena designen gör solitärringen utmärkt för den som vill sätta diamanten i fokus. Det är svårt att gå fel med en solitärring. Fokuseringen på diamanten har gjort solitärringen till den populäraste förlovningsringen för kvinnor.


Haloring – bling bling – för dig som vill sätta diamanten i fokus
Haloringen är vanligt förekommande bland kändisar i musik- och underhållningsbranschen. En haloring är en model där centerdiamanten är omgärdad av flera mindre diamanter, därav namet halo. De små diamaterna reflekterar ljuset mot centerdiamanten och förstärker därmed intycket av diamanten.

Haloringens främsta fördel är alltså att dess design får diamanten ser stor ut och därmed får diamanten mycket uppmärksamhet. En centerdiamant med en hög karat ser enorm ut i en haloring. En kvarts, en tredjedels eller en en halv carats diamant kan även dem se nästintill en halv carat större i en haloring. De små kransdiamanterna förstärker  intrycket från diamanten så att den ser större ut. Haloringen är därmed ett perfekt alternativ för dig som söker en mindre diamant med en lägre carat.

När det gäller materialval för haloringen så beror det helt på vilket utseende som du söker. Söker du ett tidsenlig utseende så rekommenderas vitt guld eller platinum, men även en guldring är ett bra alternativ. Roséguld är mer och mer populär och passar den som söker en vintagekänsla. Roséguldets mjukhet och rosa färg fungerar utmärkt med en haloring som har färgade ädelstenar, som till exempel grön peridot runt om centerdiamanten.

Det är mycket som du måste ha i åtanke när du väljer en haloring. Men om du inte kan hitta den perfekta haloringen så kan många online juvelerare designa en perfekta haloringen som uppfyller dina önskningar för alla typer av diamantringar.

Alliansring –  bedårande och raffinerad

Det är vanligt att förlovningsringar skiljer sig från vigselringar. Men ibland är det rätt tillfälle för en mer subtil ring än en traditionel förlovningsring som tenderar att fokusera på centerdiamanten.  Alliansringen är just en sådan ring – bedårande men ändå raffinerad.

Alliansringen är oftast infattad med diamanter eller andra ädelstenar runt om halva ringen. Då det rör sig om flera diamanter i denna typ av förlovningsring så är diamanterna mindre. Detta gör det möjligt att välja de diamanter i den lägre prisgruppen. Alliansringen passar framförallt den som eftersöker en unik förlovningsring för en kvinna som inte önskar sig en mer klassisk diamantring som till exempel en solitärring.

Alliansringen är ett utmärkt alternativ för någon som föredrar en slät ring av livstilsskäl snarare än eleverad diamantringar. Slutligen så är alliansringen ett bra alternativ för den som föredrar en mer subtil diamantring.


Sidostensring – mer diskret än haloring

Sidostensringar kan utformas på flera olika sett och därmed se väldigt olika ut. Sidostensringar har kompletterande diamanter eller ädelstenar som förstärker centerstenens glans. Sidostenarna kan ha vilken slipning som helst. Antingen matchar dem centerstenen eller har de en annan form för konstrastens skull. 


Flerstensring – mindre fokus på centerdiamanten

Flerstensringar är bra alternativ för bruden som inte vill att centerdiamanten ska vara dominant. Istället ger flerstensringen ett helhetsintryck där inte bara centerdiamanten utan även sidostenarna spelar en viktig roll. Den vanligaste sidostensringen har ofta 3 stenar – en centerdiamant och två  mindre diamanter till, en till höger och en till vänster om centerdiamanten. Ibland har ringen också mindre stenar utmed ringen.

Formen på dessa diamantstenar är oftast i samma form. Vilken form du väljer är upp till dig. Blandningen av en specifik form av de större stenarna tillsammans med en annan form på de tillhörande mindre så kallade accent stenarna gör det möjligt att skapa olika utseenden. Man kan även använda sig av diamanter i olika färger för att skapa ett orginellt utseende om passar bruden. Använd dig av diamanter med brudens favoritfärger för att skapa en förlovningsring som står sig helt unik.

En vanlig förekommande flerstensring är en stor vit oval centerdiamant som har två mindre ovala saffirer på vardera sida.
Utöver ädelstenar i färg så är det även värt att begrunda mindre diamanter i olika färger som sidostenar. Då en färgstark förlovningsring står ut och är det mer vågade valet, är det alltid bäst att stämma av om denna typ av förlovningsring är något som passar bruden. Om det är rätt val då är det bara att gå vidare och kontakta en online juvelerare som erbjuder specialdesignade flerstens diamantringar.


Trestensring  – det orginella valet för dig som söker något klassiskt men annorlunda

Om du funderar på att välja en klassisk förlovningsring men inte är intresserad av en solitärdiamantring så är trestensringen ett utmärkt alternativ. Eftersöker du en diamantförlovningsring med en symbolisk betydelse, då är trestensringen också ett utmärkt alternativ.

Trestensringen berättar en historia – ”past, present and future” eller det förflutna, det nutida och framtiden. Många par väljer just trestensringen för dess betydelse. En annan alternativ tolkning av de tre stenarna är “friendship, love and fidelity”, eller vänskap, kärlek och trohet.

Trestensringen har även andra fördelar – dess diamantringar utforming gör den versatil då det är möjligt att vara kreativ och designa en perfekt diamantring med en djup symbolik. Ett exempel på detta är möjligheten att välja diamantstenar som har en symbolisk mening – om bruden gillar blått, så kan man till exempel välja safirer. 

Normalt tillhör ädelstenarna i en trestensring de lägre prisgrupperna men resultatet kan trots det bli fantastiskt och fyllt med symbolik. Därtill, om du väljer 3 diamantstenar som totalt har 2 carat tillsammans, kan du skapa dig en vacker diamantförlovningsring som kommer att kosta mindre än vad du skulle betala för en enstenring med en 2 carats diamant.

Share