beställa diamant på nätet

Beställa diamant på nätet – Allt du behöver veta före ditt diamantköp

Att beställa diamant på nätet är idag ett säkert och bra alternativ. Det finns dock ett par saker som är viktiga att ha i åtankarna när man köper diamanter på nätet. Tills för ett par år sedan var det riskfyllt att beställa och köpa diamanter på nätet – en del kunder misslyckades med sina inköp. 

Men tack vare ökad efterfrågan och intresse av att beställa på diamanter på nätet jämte expansionen av e-handeln, har ett antal juvelerare etablerat sig på nätet. En del av dem är är helt dedikerade till att tillhandahålla sitt utbud av diamanter online medan en andra aktörer vakt att utökat sina verksamheter och startat webbshop.

Tack vare den hårda konkurrensen har också många oseriösa online juvelerare långsamt men säkert försvunnit. För dig som går i tankarna att beställa diamanter på nätet är det trots det värt att göra en grundlig efterforskning och ta sig en titt på de juvelerare online som vi har recenserat här på Diamantguiden.se

Här är ett axplock av diamanter som är billiga just nu:

Svensktillverkad diamantring i 18k vitt guld från Eva Attling med en böna täckt av diamanter i briljant 0.18 ct tw. Just nu endast 14 900 kr. Klicka här för att läsa mer…

Diamantring inspirerad av vikingarnas designtraditioner inom ringar. Ringen består av 26 st. små diamanter om totalt 0.12 ct tw/si briljant. Priset just nu för denna ring är 9 900 kr. Klicka här för att läsa mer…

Vacker solitärring med briliantslipad diamant i 18 karat guld och diamant i 0.19 ct tw/vs, just nu för endast 17 900 kr. Klicka här för att läsa mer…

Hos seriösa juvelerare på nätet kan du finna diamantringar till 50-70% lägre priser än vad som erbjuds hos många lokala juvelerare. Vi har därför samlat information om de bästa juvelerarna online som du kan beställa diamanter ifrån här.

Om att beställa diamant på nätet

De flesta diamantringar har en diamantsten i mitten av ringen och detta oavsett om du väljer en solitärring, haloring, en flerstensring eller någon annan model. 

När man beställer diamant på nätet blir diamantcertifikatet extra viktigt. Ett certifikat från ett välkänt diamantgraderingslabb ger dig en andrahandsutlåttande från en oberoende och pålitlig källa.

Att beställa diamant på nätet öppnar också upp möjligheten för att köpa en eller flera lösa diamanter tillsammans med en ring utan centerdiamant.  På detta sätt kan du skapa sig en egen diamantring.

På nätet finns det ett fletal verktyg som hjälper dig att hitta den perfekta diamanten och pröva olika dersignalternativ med olika metaller.

Om du beställer diamanter på nätet från en juvelerare som även har en  juvelarbutik i ditt närområde så kan det vara värt att beställa diamanten på nätet men be om att den levereras till din lokala butik.

Du har då möjligheten att ta dig en titt på diamanten på plats och begära ändringar om så är möjligt. De flesta juvelerare har tydliga riktlinjer för vad som gäller angående ändringar och returrätt. 

Men om du inte har någon juvelerarbutik i närheten eller föredrar bekvämligheten att beställa diamanter på nätet och få den hemlevererad så är det viktigt att försäkrar dig om vilken returrätt och säkerhetsarrangemang som gäller för diamantförsändelsen.

För att ge mer klarhet i detta viktiga ämne så har vi samlat alla seriösa juvelerare online som erbjuder bra villkor för retur- och byttesrätt, jämte säkra försändelser.

Metaller och design

Bekanta dig med fördelarna och nackdelarna med de mest populära ringmetallerna – platina/platinum och guld.

Platina är en anning dyrare än guld men är mer hållbart och motstår repor mycket bättre än guld.

Guld finns i många färgnyanaser – de mest populära nyanserna för förlovningsringar är gulguld, vitguld och roseguld. De flesta väljer en ädelmetall i en färg men det finns alternativ med flera färger.

Att förstå sig på koncepet bakom karat är viktigt. Rent guld är 24 karat och är för mjukt för att användas i smycken – därför legeras den – dvs blandas med andra metaller. 18 Karat guld är ett bättre alternativ för smycken och diamantringar. Dock är 18 karat det dyraste alternativet.

14 Karat guld är billigare än 18 karat och hårdare. 10 karat guld är den hårdaste och den billigaste guldvarianten. Om du väljer en guldring är det bäst att välja klo i platina eftersom platina är ett mer hållbart material än guld och därmed ett säkrare alternativ för att hålla fast diamanten.

Ringstorleken på diamanten

Slutligen, glöm inte att ta redan på fingerstorleken så att du beställer en diamant med rätt ringstorlek. De juvelerare vi rekommenderar har en rad olika verktyg som hjälper dig att säkerställa storleken.

Diamanter ser bättre ut i verkligheten än på nätet

Trots att juvelerare på nätet erbjuder en rad imponerade verktyg och visuella underlag för att ge en så bra bild av sina diamanter på nätet så ser diamanter alltid bättre ut i verkligheten. Så oroa dig inte för att prova att beställa diamant på nätet hos en välrenomerad online juvelerare.

Beställa diamant på nätet

Så vad är då nästa steg om du är intresserad att beställa diamant på nätet? Först och främst så är det rekommenderat att besöka mer än en juvelerare online för att jämföra och få sig en ide om vilka diamanter, modeller och prisklasser som finns på marknaden. För att hjälpa dig att hitta rätt bland alla juvelerare online så har vi samlat recenserat och smalat värdefull information om de bästa juvelerarna online. Vi har även sammanfattat en steg-för-steg guide med mer information om hur man bäst går tililväga för att hitta rätt bland det stora diamantutbud som idag finns på nätet.

Share