Köpa råa diamanter

Köpa råa diamanter – En guide för dig som vill köpa oslipade diamanter

Om du är säker på att du verkligen behöver en riktig rå diamant föreslår jag att du väljer moissanite, som är konfliktfri, naturlig och odlas i laboratoriet. Om du vill köpa råa diamanter så köper innehåller föroreningar eller osynliga sprickor, kan en halkning av handen eller ett enkelt snitt få stenen att splittra eller till och med gå sönder. Graff har en uppenbar fördel när det gäller poleringsförmågan när det gäller bearbetning av råstenar. 

Samtidigt kan du inte riskera att få en grov diamant som du inte behöver och som får dig att gå på knäna. Professionella diamantskärare fungerar några, vilket är dyrt, men du kommer inte att bry dig om att tömma din budget, hitta och finansiera en skärare eller designer.

Det är värt att notera att människor inte vet mycket om priset på sådana diamanter innan de köper, och det är bäst att undvika missöden är det bra att köpa från en certifierad gemolog eller säljare som ger certifiering för denna ädelsten eller diamant. Hitta en billig expert som kan klippa diamanter åt dig och välj en grov ädelsten för dekoration. 

Här är ett axplock av diamanter som är billiga just nu:

Svensktillverkad diamantring i 18k vitt guld från Eva Attling med en böna täckt av diamanter i briljant 0.18 ct tw. Just nu endast 14 900 kr. Klicka här för att läsa mer…

Diamantring inspirerad av vikingarnas designtraditioner inom ringar. Ringen består av 26 st. små diamanter om totalt 0.12 ct tw/si briljant. Priset just nu för denna ring är 9 900 kr. Klicka här för att läsa mer…

Vacker solitärring med briliantslipad diamant i 18 karat guld och diamant i 0.19 ct tw/vs, just nu för endast 17 900 kr. Klicka här för att läsa mer…

I den här guiden ger vi dig allt vi vet hittills om att köpa råa diamanter och hur du kan spara mycket pengar genom att köpa dem. Efter att ha kommit fram till vad som gör en rå diamant värdefull diskuterar vi några av för- och nackdelarna med ett urval.

Vi har nämnt flera gånger att köpa råa diamanter är mer överkomliga jämfört med skurna diamanter. Finskurna diamantringar finns för några tusenlappar.

Priset på polerade stenar är också högre eftersom det kan ta upp till 8 timmar att skära en 1ct diamant. Om du gör detta med en rå diamant, som sedan skickas till skärning och polering, kan du bli besviken. Detta kan faktiskt leda till ett mycket högre pris än en finskuren diamantring för samma belopp.

Dessutom kan du av misstag köpa en rå diamant med osynliga föroreningar, vilket kommer att leda till en förlust av din investering. Men skärning och polering innebär en hög risk och du kommer snart att vara prisgiven för nedskärningarna i avgifterna och den risk du har tagit.

Den grova diamanten gör comeback i designvärlden, eftersom fler och fler utställningsrum för kattvandringar visar grova diamanter inbäddade direkt i halsband och ringar. Dagens förlovningsringar och smycken utvecklas från fantasifull rosaskärningar till mer traditionella diamanter och dagens förlovningsringar och smycken. Vackra, eleganta och naturliga råa diamanter är den perfekta matchen för alla förlovningsringar eller smycken.

Nedan finns några av de mest populära grova diamanterna från John Reed, John Stevens och andra, liksom några av deras mest populära märken för rå diamantsmycken.

Namnet “Argyle” är känt som Rio Tinto-gruvan i Australien, som levererar de flesta av världens diamanter. Gruvan säljer sina stenar i form av rosa diamanter, som alltid är polerade före försäljning, men det finns fortfarande några argylerande diamantgruvor.

Men för första gången i Israel säljer Argyle-gruvan rosa rå diamanter till salu på mässan.

För att få en polerad diamant måste du klippa och polera grova diamanter och du måste köpa dem från en leverantör som köper stenarna. Detta leder till viktminskning och polering, men medför ytterligare arbetskostnader för polering. Oavsett om det är av ryskt, sydafrikanskt eller tanzaniskt ursprung, oavsett om diamanten kommer från dem, är det upp till dig.

I ädelstenarnas värld har diamanter i allmänhet mer glans och glans, men det finns också diamanter som har mindre färg, och en klar sten som kallas en vit diamant är vanligtvis att föredra. Om du letar efter en grov diamant som kan skäras, poleras och förvandlas till smycken, eller helt enkelt presenteras som den ser ut i naturen, vill du ha ett urval av hög kvalitet.

Dessa inkluderar många storlekar, former och kvaliteter på diamanter, inklusive opopulära artiklar som är svåra att sälja, till exempel diamanter som har skurits felaktigt för att spara vikt och det är värt att tänka på när du vill köpa råa diamanter.

Diamantproducenter, å andra sidan, måste göra det bästa av allt de kan – högkvalitativa diamanter, som de vanligtvis säljer individuellt eller i små partier och inte minskas betydligt i bulkinköp. Låg kvalitet, mindre eftertraktade diamanter ackumuleras helt enkelt när du minskar faktorn y lager och måste säljas i kvantitet till en rabatt. Idealisk – Klipp diamanter och andra populära former som är extremt välskurna inkluderar de allra flesta diamanter på den svenska marknaden, liksom i många andra länder.

Share